Etusivu Matkaoppaat Käsikirja Ilmaiset Keräilykortit Syksy Talvi Kummittelu Kesä Kauppa Yhteystiedot

Musiikki kuuluu kaikille ja kaikkialle!

Tiedän, että olet aidosti kiinnostunut varhaisiän musiikkikasvatuksesta, koska löysit tälle sivulle. Huomaatko miettiväsi työssäsi lasten kanssa, onko jokin harjoitus sopiva vaikka alle kolme vuotiaille, onko se ihan liian vaikea, tai mikä kaikki yleensä on mahdollista?

Entä kolmesta kuuteen vuotiaat sitten? Vieläkö kolmivuotiaiden kanssa voi tehdä sylittelyjuttuja, ja meneekö taas soitinrunot ihan liian vaikeaksi? Voiko nelivuotias olla mukana tekemässä soitinsovituksia, tai onko kuusivuotiaista mukavaa harjoitella soolosoittamista? Kuulostaako tutulta? Hyvä, tämä kirja voi olla juuri sinulle.

Riittävätkö taitoni musiikin varhaiskasvatuksen toteuttamiseen?


Koetko itsesi araksi, jotenkin rajalliseksi muusiikkitoiminnan suhteen? Epäröitkö riittävätkö taitosi, tai oletko vain kerta kaikkiaan liian kriittinen itseäsi kohtaan?

Älä ole! Sinä olet täysin kykenevä.

Muista että olet omalla tavallasi musikaalinen ja että musiikin kanssa työskentelevänä aikuisena sinun ei tarvitse olla poikkeuksellisen lahjakas musiikillisten taitojen suhteen. Tärkeämpää on se, että hyväksyt oman musikaalisuutesi juuri sellaisena kuin se ilmenee. Jo tämä luo hyvän pohjan musiikkitoiminnalle.

Useimmilla meistä on jokin musikaalisuuden osa-alue muita vahvemmin kehittynyt. Rytmikäs
tanssija ei välttämättä ole ns. taitava laulaja – ja päinvastoin.

Samba juhlat!

“Odottavan äidin vatsa on kuin sykkivä sointivärikylpy. Äidin kehossa syntyvät luonnolliset äänet ovat kuin rytminen sambakarkelo, joka ympäröi sikiötä koko raskauden ajan.”

Musiikin varhaiskasvatuksen käsikirja lähtee liikkeelle aivan alusta ja valoittaa sinulle seikkaperäisesti ja kokonaisvaltaisesti lapsen musikaalisuutta eri kehitysvaiheissa:

“Kun äiti lähestyy, hänen askeltensa ääni voimistuu – crescendo, vähitellen voimistuen.
Äiti juttelee lempeällä äänellä – dolce, suloisesti.”

Esittelee sinulle alle 3-vuotiaiden ja 3 – 6-vuotiaiden lasten musiikilliset kehitysvaiheet ja antaa sinulle käytännön toiminnallisia vinkkejä:

“Pienet laulut ovat hyviä arjen siirtymätilanteissa: ”Lähdetäänpäs ulos, viedään pyyhe
naulakkoon, nytpäs mennään syömään.” Eli lauletaan lapselle sitä, mitä ollaan juuri nyt tai kohta tekemässä.”

Kirja sisältää myös äänen huolto leikkejä...

“Kuvitellaan, että suussa on makoisa suklaapala, maiskutellaan ja tehdään mmmmm (huulet
vastakkain, pitkiä ääniä eri korkeuksilta), miten hyvää!”

Musiikin varhaiskasvatuksen käsikirja Musiikkimatkailijoille sisältää ja antaa vastauksen mm:

Hengitysleikkejä, vartalon ja äänen herättelyä, musiikkiliikuntaharjoituksia, sisäisen kuulemisen taidon ja musiikillisen muistin harjoituksia, soittimien luovaa käyttöä, työyhteisön sallivuus, musiikkituokiot ja niiden kulku, musiikkikasvatuksen toimintojen monipuolisuus ja monipuoliset toimintatavat, muutamia sanoja lapselta aikuiselle, aikuisen asenne ja osallistamisen tärkeys, osallisuuden eri tasot, musiikillinen oppimisympäristö, musiikki soittaa kaiken ikäisten aivoja, mistä musiikki on tehty, harmonia, dynamiikka, rytmi, tempo, melodia, kesto, sointiväri, alle 3-vuotiaiden lasten musiikilliset kehitysvaiheet, ensimmäinen ikävuosi, toiminnallisia vinkkejä, toinen ikävuosi, kolmas ikävuosi, musiikkiliikuntahetkiä alle 3-vuotialle lapsille, loruja ja loruleikkejä, lasten puheenvuoro – lasten ajatuksia musiikista, 3 – 6-vuotiaiden lasten musiikilliset kehitysvaiheet, Kuunnellaan hiljaisuutta -hiljentymisharjoitus, lauluarvoitusleikki riimitellen…….

 

”Musiikki moninkertaistaa elämän kauneuden
ja kaiken mikä siinä on kallisarvoista”

(Kodaly)

 

”On kaksi tapaa elää: joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä,
tai niin, että kaikki on ihmeellistä ”

(Albert Einstein)

 

 

”Ruvetkasme, rohjetkasme, elkäs ääntämme hävetkö”.

(Kanteletar)

 

 

“Musiikki kuuluu kaikille ja kaikkialle!”

(Marika Luokkala)

 

  

 

 

Lukijalle:

Tämä kirja on omistettu kaikille musiikin varhaiskasvatuksesta kiinnostuneille kasvattajille taitotasosta riippumatta.

Kirjan keskeisimpinä tehtävinä näen musiikin voiman valottamisen lapselle, hänen kasvulleen ja kehitykselleen, sekä sen, että jokainen kasvattaja saisi itselleen musiikista luontevan ja iloa tuottavan arjen työvälineen.

Kirjassa pohditaan musikaalisuutta ja sitä, millaisia taitoja musiikin varhaiskasvatuksen toteuttamiseen tarvitaan. Kirjassa myös rohkaistaan musiikin luovaan käyttöön, sillä musiikki kuuluu kaikille ja kaikkialle.

Kirjassa sukelletaan musiikkikasvatuksen alkulähteille. Pohditaan, mistä hyvä musiikkihetki on tehty ja mikä rooli on aikuisen asenteella sekä kuinka merkityksellistä osallisuus on lasten kanssa toimittaessa.

Kirja antaa sinulle tietoa musiikin merkityksestä lapsen kokonaisvaltaiselle kehitykselle ja musiikkikasvatuksen monipuolisista toimintatavoista.

Esittelen alle 3-vuotiaiden ja 3 – 6-vuotiaiden lasten musiikilliset kehitysvaiheet ja annan lukuisia toimintavinkkejä suoraan arjen toimintaan käyttöön otettaviksi.

Tämä kirja ei oikeastaan ole koskaan valmis, sillä jokainen kasvattaja täydentää sitä omalla ainutkertaisella kokemusmaailmallaan musiikista.

-Marika Luokkala

 

 

KLIKKAA PLANEETTAA JA TILAA

Kiinnostuitko?

Lähdetään Musiikkimatkalle Täydellinen -paketti noudattaa vuoden kiertoa. Kurkkaa iloiset puuhakettimme:

☂ Syksyn harmautta vastaan
Talven tuiskuihin ☃
Hyytävään 👻 kummitteluun
Kevään väriloistoon ❀

♫ ♩ ♬ ♪ ♬ ♫ ♩ ♬ ♪ ♬ ♫ ♩ ♬ ♪ ♬ ♫ ♩ ♬Tarkempaa tietoa?

LUE JA KUUNTELE LISÄÄRyhdy Rummunlyöjäksi

Olet lämpimästi tervetullut iloiseen RUMMUNLYÖJÄ ryhmäämme FACEBOOKISSA.
Löydät sieltä lisää vinkkejä ja paljon kiinnostavaa keskustelua. Liity nyt!✎ Tekstaa meille

Tarvitsetko lisää tietoa tuotteistamme, postituksesta, laskutuksesta? Haluaisitko antaa palautetta? Lähetä tekstiviesti numeroon:

☎ 041-743 34 20

Vastaamme nopeasti, emmekä soita takaisin jollet erikseen pyydä.
Voit toki myös halutessasi soittaa numeroon.
Palvelu on auki arkisin 10-16:00 ja vastaamme viestihin kyllä muinakin aikoina mahdollisuuksien mukaan. © Suomen Musiikkimatka Oy 2019 email:musiikkimatkalaskutus@gmail.com puh: 040 187 4763 / © kuvat: www.fairytalepetronella.com

Etusivu Matkaoppaat Käsikirja Ilmaiset Keräilykortit Syksy Talvi Kummittelu Kesä Kauppa Yhteystiedot

∼❂∽

Tiesitkö, että rytmikapulat, eli clavesit, keksivät kuubalaiset laivanrakentajat? Ne olivat puutappeja, joita käytettiin purjelaivojen kunnostuksessa.

Päiväkodeissa ja kouluissa on usein runsaasti claveseja niiden edullisen hintansa ansiosta, mutta miten käyttää niitä luovasti ja innostavasti?

Tähänkin kysymykseen löydät lukuisia vastauksia Lähdetään Musiikkimatkalle -Täydellinen -paketista

Lue lisää täältä.